woensdag 25 januari 2012

Op mijn tafel...

Image


Zo zag mijn tafel er vanochtend uit. Ik ben aan het oefenen op mensfiguren. 
De les van Lifebook gaat hier over en dat prikkelde mij om er eens mee aan de slag te gaan. Het boekje heb ik al jaren in de kast staan. Ooit gekocht, omdat ik graag wilde leren tekenen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat tekenen iets is dat je kan leren, maar je moet er wel veel voor oefenen. Heel erg veel en stiekem vind ik het frustrerend dat ik in een blokkenschema bezig ben en dat mijn lijnen niet overeenkomen met het boekje. Dat is mijn struikelpunt in het leren tekenenen. Het vergt geduld en dat heb ik niet. Als een lijn niet goed geplaatst is dan vind ik het mislukt.
En daar komen de filmpjes op lifebook goed van pas. Tam en Bonnie maken mooie tekeningen en tijdens de filmpjes zie je dat zij ook regelmatig verkeerde lijnen zetten, gummen en opnieuw beginnen. Wat een opluchting, blijkbaar is mijn gepruts normaal, zelfs de pro's prutsen :)

Image

Deze plak ik in mijn artjournal. Met aantekeningen over de verhoudingen.

En nu ziet mijn tafel er zo uit. Ik heb een vrije dag en ben ervan aan het genieten. Dit is voor de doodles unleashed workshop.
Kliederen met verf en eigenlijk alles wat kleur geeft aan papier. Zoeken naar dingen die als stencil of stempel gebruikt kunnen worden.

Image


Laat ook zien waar je mee bezig bent op What's on your workdesk.

11 opmerkingen:

 1. Life Book 2012 has been so much fun so far. I am really looking forward to the next lesson. I haven't finished 3 yet! Have a great week and thanks for sharing! Vickie #27

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drawing people! That takes some practice but it looks like you have what it takes to make it happen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very interesting life forms, they remind me of those crash test dummies you see in car commercials! Love the green canvas waiting on your desk.

  Hugs
  Brenda 99

  BeantwoordenVerwijderen
 4. A very creative looking desk with lots of gorgeous artwork :)

  Have a great WOYWW, Luv Karen #80

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hope you lovely week hugs Lou E #82

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lovely crafty place :) Happy WOYWW! Hugs, Joanna #123

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thank you for sharing your creative space on WOYWW. Best Wishes
  JoZarty

  BeantwoordenVerwijderen
 8. i totally believe that drawing is something that you can learn. don't get frustrated, your lines don't have to match the book exactly. you can have your own style. look at all the great artists!
  happy WOYWW and thanks for sharing!
  hugs,
  peggy aplSEEDS

  BeantwoordenVerwijderen