maandag 9 januari 2012

2012 Goals - CED

goals for 2012

Op deze journalpagina staan de projecten waar ik me dit jaar mee bezig wil houden.
Er zijn zoveel dingen die ik wil doen. Mijn hoofd begon er door te tollen, dus een lijstje maken leek me handig.

Lifebook. Een jaar lang les van verschillende kunstenaars. Nieuwe technieken leren, rust vinden, mezelf beter leren kennen. Ik heb er zin in.

Dit jaar wil ik me focussen op het maken van achtergronden. Ik ben begonnen met de workshop van Traci Bautista. Wat ik hierna wil gaan doen weet ik nog niet, maar er zijn zoveel tutorials, boeken en workshops te vinden over dit onderwerp, dat komt wel goed.

De Monthly Calandar is een project waar je dagelijks aan kan werken. Per maand maak je een pagina met daarop vakjes voor het aantal dagen. Die vakjes worden versiert en je kunt er op journallen.
Lifebook draait ook om tijd nemen voor jezelf. Ik wil de kalender gebruiken om de kleine dingen die je voor jezelf doet te vieren. Een kopje koffie met wat lekkers, uitgebreid douchen, een boek lezen, een bloemetje voor jezelf kopen, dat soort dingen.

Je kan je nog opgeven voor de postcard swap tot 20 januari. Er worden 10 mixed media postcards gemaakt en je krijgt er ook weer 10 terug.
Misschien doe ik aan nog meer swaps mee, maar dat hangt af van de hoeveelheid tijd die ik heb. Swappen is ontzettend leuk, je doet er leuke contacten mee op en het is best spannend of de ontvanger blij is met wat je gemaakt hebt.

In plaats van kaarten, atc en ruimtelijke vormen wil ik me dit jaar echt bezig houden met artjournaling. Ik heb gemerkt dat het een fijne manier is om mijn hoofd leeg te maken en dat is voor mij belangrijk. Ik ben chaotisch en het is altijd druk in mijn hoofd. Daardoor verlies ik het overzicht op het leven, vergeet ik afspraken en ga ik piekeren.
Artjournaling helpt mij om rustT te creƫren.
Ook is mijn journal een plaats waar ik kan oefenen op technieken en tekenen. Er zit geen druk achter, want het is alleen voor mezelf.

TAST staat voor Take A Stitch Tuesday. Elke week word er een borduursteek uitgeprobeerd. Het lijkt me leuk om een lapje te maken met vakjes waarin ik de steken oefen. Dat lapje zou wel eens een hele leuke omslag voor een journal kunnen zijn.

En dan als laatste: Tangle. Zentangle en doodles. Repeterende figuren.
Ik ga me niet vastleggen aan een bepaalde challenge, maar ik heb wel een leuke gevonden. Elke week een tangle en een prompt.
Ook Diva geeft elke week een zentangle challenge.
Via deze blog kan je nieuwe patronen bijhouden, schrijf je in voor de nieuwsbrief en ze komen vanzelf in je inbox.

Al deze dingen bij elkaar vormen natuurlijk Creative Every Day vanaf nu CED genoemd.
Deze challenge draait erom om elke dag je creatieve kanten te gebruiken. Dat hoeft niet om knutsel en kunst te draaien. Ook iets koken, repareren, tuinieren, kadootjes uitzoeken of decoreren kan hier onder vallen. Het gaat om anders naar het dagelijks leven te kijken. Te ontdekken waar je gelukkig van word of hoe je een vervelende klus leuker kan maken. Eigenlijk gaat het erom om bewust te zijn van het feit dat je creatief bent.

Ik ken veel mensen die zichzelf niet creatief vinden. Ze kunnen niet tekenen of schilderen, maken geen collages, houden niet van knippen en plakken.
Maar die ene vriendin heeft wel op een geweldige manier haar huis ingericht. Onwaarschijnlijke combinaties die het zo goed doen bij elkaar. Heeft ze zelf verzonnen, vind ik creatief.
Een andere vriendin kan zonder kookboek recepten verzinnen waar een topkok nog wat van kan leren, vind ik creatief.
Die ene collega die altijd een oplossing heeft voor een werkprobleem. Soms is de oplossing zo ver gezocht, maar het werkt altijd. Vind ik creatief.
Mijn man, die kan spelen met woorden, zodat de meerdere betekenissen van een woord duidelijk worden, vind ik creatief.

Er zijn zoveel manieren om creatief bezig te zijn. Ik ben er van overtuigd dat elk mens een creatieve kant heeft. Daar draait het om in CED.
Ik wens jullie dan ook allemaal een gelukkig, creatief 2012!

7 opmerkingen:

 1. What a creative year 2012 will be for you! Love all the flowers on your journal page!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi! Greetings from California, happy CED

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi, stopping by from Life Book. Just joined your blog. So excited to get to know everyone this year :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You are going to be very busy this year! Good luck to you and all of your creations!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. That is a very nice goal page. You have a lot of similar goals to me. I am trying to be creative every day, also. I am doing a lot more art journaling this year. That is my main goal. And to be consistent. I am doing some of the free online classes, too.
  Blessings,
  Tricia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. sounds like you are going to be busy and having fun :) very cool.. see you around CED!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I like your goals page! Thanks for sharing at Just Journals!

  BeantwoordenVerwijderen