zaterdag 26 september 2009

Vakantie

Gisteren weer thuisgekomen van 2 heerlijk ontspannen weken van vakantie. Dit jaar was de bestemming Kreta, Rethymnon. Voor de vierde of vijfde keer (ik weet het echt niet meer) naar dit stadje. Ik wist van te voren al dat ik niet veel foto's zou maken dit jaar, hoe vaak wil je dezelfde fontein op de foto hebben. Alles wat er te doen is hebben we al gedaan, maar het is zo'n heerlijk stadje om door te slenteren en het is leuk om oude bekenden weer opnieuw te ontmoeten.

We hadden een appartementje in het oude centrum. Alle leuke winkeltjes en restaurantjes op 1 minuut lopen. Wel is de ligging zo dat je er niets van merkt.
De kamer was heerlijk groot, had een 2pitsgasstel wat we niet gebruikt hebben en (heel belangrijk) was schoon. Ook de bedden waren goed en niet zo heel kort. We hadden geen eigen zitje, maar rond het zwembad kon je ook heel prettig zitten. Het enige jammere was dat onze kamer direct naast de ontbijtzaal lag, uitslapen was er dus niet bij.

We kwamen laat aan op de eerste dag en hebben gelijk een restaurantje opgezocht. Heerlijk gegeten, nog wat gedronken op een terrasje en daarna ons bedje ingerold. Daarmee was ook gelijk de toon van de vakantie gezet.
De volgende dag wat rondgelopen door het stadje. Leuk om mensen van voorgaande jaren tegen te komen, maar nog leuker dat zij jou dan eerder zien dan jij "Nice you're back!"Ook dit jaar weer leuke mensen ontmoet. Een viertal Noorse vrouwen die zonder man en kinderen een weekje weg waren en er een echt feest van maakten. Vele Nederlanders, vooral uit ons appartement, om gezellig de dag mee te beginnen. Een keramist met prachtig keramiek en heel eigenzinnige ideeen over het leven. Hij was voor mij het pareltje dit jaar. Zijn vriendelijkheid, vrijgevigheid en de manier waarop hij dingen en mensen benaderden waren voor mij echte eyeopeners. Zulke mensen wil ik meer om mij heen hebben.

Slechts 2 dagen hebben we het stadje verlaten. We zijn een dagje naar Chania geweest met het OV. De busdiensten tussen de grote plaatsen zijn goed geregeld. Leuke uitzichtjes onderweg. Chania zelf lijkt veel op Rethymnon, maar ik vond het er veel en veel drukker. Ook heel veel verkeer, we zijn er niet zo heel lang geweest.

En dan hebben we nog een kloof gelopen, Imbros. Dat is niet de hele bekende, maar deze is een stuk korter en men zegt dat deze mooier is van natuur. Het was leuk om zo te lopen. Je hoeft er niet voor te klimmen, maar je kan het onmogelijk vergelijken met een wandeling in Nederland. Gelukkig dit jaar de kloof uitgekomen zonder gezwikte enkels en ook de spierpijn de volgende dagen viel erg mee.


Na de wandeling gaat de excursie door naar Frangokastella. Een oud fort aan de Libische zee. We hadden ons verheugd op de lekkerste souzoukakia die je kan krijgen op het eiland, maar helaas was de taverna dicht. Wel een heel lekker ijsje op, om het verdriet wat minder te maken. Bij het fort hoort nog een leuke verhaal. Lang geleden zijn er een groot aantal mensen omgekomen bij de verdediging van het eiland tegen de turken. Begin mei komen deze geesten weer aan het land, dan zie je ze aankomen zweven over het water. De plaatselijke bevolking zet dan voedsel voor ze klaar.

Al met al een heerlijke vakantie. Het weer was prachtig, de mensen heel vriendelijk, het eten supergoed en de drank vloeide rijkelijk. Ik heb 4 en een half boek gelezen, een beetje gejournald en vooral genoten.

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je het zo heerlijk hebt gehad. Het ziet er ook allemaal zeer aantrekkelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is er ook heerlijk en een prachtig stadje in een prachtige omgeving!

    BeantwoordenVerwijderen