vrijdag 14 augustus 2009

Delicatessen

Ik heb een zwak voor ArtHouse films. In het bijzonder de Europese cinema, al zijn er over de hele wereld prachtige films gemaakt. Een bekende uit het genre is Le fabuleux destin d'Amelie Poulain van Jean-Pierre Jeunet. Een feel-good-movie zonder dat het te lief, te aardig of te romantisch word. Morgen komt er weer zo'n briljante film van Jeunet op tv. Nu is delicatessen aan de beurt. Wie een Amelieachtige film verwacht komt bedrogen uit. Dit is een komedie met een heel zwart randje.

Op de achterkant van de DVD staat:
Vier Parijzenaren wonen in een appartement boven de slager in de stad. Het is de 21e eeuw, een maatschappij waar voedselschaarste is en dat betekent: je eet of je wordt gegeten! Profiterende slagers zijn begonnen met het huren van loopjongens en snijden ze in stukken om ze als biefstuk te verkopen aan de bewoners. Gelukkig is er een aantal rebelse inwoners die in de riolen leeft, de Troglodisten, vegetariers die allerlei manieren verzonnen hebben om te overleven in een wereld die geplaagd wordt door achterdocht, hongersnood en kannibalisme.

De film komt morgen (zaterdag 15 augustus) op Nederland 2, begint om 00:20 uur. Dat is laat ja, maar zeker de moeite waard om te bekijken.

2 opmerkingen:

 1. Hi Angenita,

  Leuk, je blog....succes ermee. Ik zal regelmatig een kijkje komen nemen!
  Over de film.....lijkt me wel een interessante film, misschien ga ik kijken.

  groetjes, Monique/ KnutselNiekie

  ( mijn andere blog:
  http://mooz-juweeltjes.blogspot.com/ )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Kijken! Veel koffie drinken om wakker te blijven. Weet je wat het stomme is... ik heb hem op DVD en blijf waarschijnlijk wakker, want hij is op tv :D

  BeantwoordenVerwijderen