zaterdag 16 februari 2013

29 faces # 9 - 12

Untitled #9

Ik ben even terug gevallen op een beproefde techniek. In een oude flow kwam ik een paar mooie plaatjes van Pipi Langkous tegen. Ik heb er 1 uitgeknipt, op een mooi papier geplakt en licht bewerkt met gesso.
Tijdschriftpapier heeft zo'n glans en verf blijft er meestal niet goed op zitten. De gesso geeft een basis, maar is zo licht aangebracht dat je het plaatje nog wel kan zien.
Daarna is het een kwestie van inkleuren.

Untitled

De achtergrond komt ook uit flow en ik vind de tekst goed passen bij Pipi. Ze is een ondeugend meisje, maar moeilijk doet ze niet en ze heeft een groot hart voor haar vriendjes. (Ik vond Tommie en Anika altijd zulke stomme kinderen)

Untitled #10

Deze zombie kwam ik tegen op pinterest, het zal eens niet zo zijn. Soms vraag ik me af hoe ik dingen vond voor het pinterest-tijdperk. Het patroon vind je hier.

Tot slot nog 2 portretten die ik getekend heb op tekenles. Het model was een sprankelende vrouw van een jaar op 60. Ze straalde levenslust uit en had pretoogjes.
Links ziet u een vermoeide man van een jaar of 40... met de rechter ben ik meer tevreden, daar straalt nog iets van levenslust vanaf. Het is zo moeilijk om realistisch te tekenen, gelukkig is het wel leuk en erg gezellig in de klas, dat werkt motiverend.
5 opmerkingen:

 1. Ik ben een grote fan van Pippi en zelfs mijn hond heet zo. Heerlijk om even te komen kijken. Hmmmm helemaal in het Pippi humeur!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awesome pieces...I especially like the little zombie one!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your Pippi girl is adorable and very colorful. I like the sketches, it is hard to make a likeliness in pencil, but you are doing nicely!
  Thank you very much for participating in the 29 faces challenge!
  Hugs

  BeantwoordenVerwijderen