zondag 3 februari 2013

Een kaart voor Valentijn

Tijdens het bloghoppen kwam ik A Colorfull Gelli Print Party tegen. Dit leek me leuk om te doen, maar ik heb geen gelli plate en ik vond ze best prijzig om het eens uit te proberen.
Een korte zoektocht op internet leerde mij dat je ook zelf een gel plaat kan maken met poedergelatine en water. Van poedergelatine had ik nog nooit gehoord, ik ken alleen die blaadjes die je eerst moet weken en daarna kan uitknijpen. Op een taartenforum las ik dat het soms verkocht word in de reformwinkel en dat je het kan vervangen door agaragar.

Untitled
De supermarkt verkocht geen poedergelatine en ook geen agaragar. Dat laatste was er wel in de reformzaak die gelukkig om de hoek van de supermarkt zit. Ik hoefde niet de halve stad af om de gewenste spullen te vinden en daar houd ik wel van.
Agaragar is trouwens een plantaardig, eetbaar poeder wat gemaakt is van zeewier. Ben blij dat ik dat nu weet, ik heb regelmatig vegetariƫrs te eten en nu kan ik voor hen ook die lekkere toetjes maken.
Untitled
Het printen was leuk om te doen. Zwaar, wateropnemend papier werkt het best. Ik vond het nog best lastig om in te zien wat het effect van verschillende lagen verf is, moet nog maar veel oefenenen.
Voorlopig doe ik het nog even met de zelfgemaakte gel, maar het is een leuk kado om voor mijn verjaardag of kerst (duurt nog bijna even lang) te vragen.

Untitled

1 Van deze vellen papier heb ik gebruikt voor een valentijnskaart. Een hartje als hoofd, muizentrapjes als armen en benen. Een leuk uurtje knutselen.

Untitled

En ik heb gelijk mijn derde gezicht gemaakt. Het lijfje en de mond zijn gemaakt van een gelli print, de ogen en neus van fimoklei en de hartjes kocht ik bij Xenos.

Untitled
4 opmerkingen:

 1. Beautiful prints and a fun project! I love the colours!
  Alison x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great prints and the Valentine is so cute!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Angenita! Thank you for visiting and commenting my blog! It really makes me happy! I must admit, I didn't read your blog post. I would like to try reading it in Dutch, but that takes some time ;-)  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your prints are fabulous! My favorite is the one with the blue circles on top! So glad you joined the party!

  BeantwoordenVerwijderen