zondag 1 juli 2012

Lifebook

Het vervolg op vorige week.
Ik ben nog steeds bezig met week 16 van Lifebook. Als ik in dit tempo doorga dan ga ik nog verder achterlopen. Vind ik nog steeds geen probleem. Ik download de lessen en deze staan opgeslagen op mijn computer, ik kan er dus altijd bij.
Wel zag ik al een aankondiging voor Lifebook 2013. Dat kriebelt wel om daar ook aan mee te doen, maar dan moet ik toch echt eerst deze cursus afmaken.

Week 16 gaat over het tekenen van portretten met houtskool. Veel schaduwwerk. Het laatste deel van de les gaat over het zelf maken van huidskleurige verf. Dat lijkt me ook nog een leuke uitdaging.

Snapseed


Deze week heb ik mijn tweede grijstint portret afgemaakt. Ik vond het werken met houtskool leuk, maar ook verschrikkelijk moeilijk. Daarom heb ik dit portret getekend met verschillende potloden. Ik heb een doezelaar gebruikt om de lijnen te vervagen. Ik begin nu wel een beetje door te krijgen hoe ik verschillende grijstinten kan maken.
Ik ben niet ontevreden, al is ze een beetje scheef. Oefenen, oefenen, oefenen. Ik ga het tekenen steeds leuker vinden. Ben zo blij dat ik eindelijk de stap heb genomen om het gewoon maar te gaan doen.


Ik herinner me dat ik rond mijn 15de om tekenlessen vroeg. Mijn ouders vonden dat toen niet zo'n goed idee. Ze waren bang dat ik mijn schoolwerk zou verwaarlozen (en daar hadden ze waarschijnlijk gelijk in).
Ik vond dat natuurlijk onzin, maar die tekenlessen heb ik er niet door gekregen.
Toen ik met 21 jaar klaar was met school had het mijn interesse niet, ik was bezig met heel andere dingen. Maar op de achtergrond is de wens om te leren tekenen altijd gebleven. En nu is het zover. Met het burgerlijke bestaan van werk en huishouden is daar de tijd en de rust om te leren. En ik geniet ervan!

Deze post deel ik met paint fridayin the studio en sunday sketches. 

2 opmerkingen:

  1. I liked the strong, happy face you have sketched!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Loving that cheeky face. Happy PPF, Annette x

    BeantwoordenVerwijderen