donderdag 19 juli 2012

Lifebook

Ik heb de les van week 16 af. Eindelijk! Er viel zoveel te leren en te oefenen in deze les, vond het echt een moeilijke, maar uitdagende les.

De uiteindelijke pagina begon met een collage van dingen die je kunt linken naar je verleden. Dat kunnen foto's zijn, maar ik heb gekozen voor plaatjes die iets symboliseren. De meeste plaatjes heb ik op dit blog gevonden.
Op de collage is een gezicht getekend in wit krijt. Bij deze techniek moet je goed nadenken waar de lichte delen zichtbaar zijn. Leuk, want de oefeningen die ik hiervoor gedaan heb waren allemaal over waar de schaduwen zich bevinden.
Vervolgens heb ik het gezicht gekleurd in grijstinten met acrylverf.
De laatste stap was het gezicht te kleuren met rood, geel en blauw en zo tot huidskleur te komen.

Snapseed 

Ik vond het echt een moeilijke les. De details zijn allemaal met verf aangebracht. Eerdere portretten deed ik dit met potlood en dat is echt veel gemakkelijker.
Ook het mengen van kleuren vond ik een uitdaging. Het is echt spannend om een bruinig mixje aan te brengen wat in de verste verte niet lijkt op huidskleur.
Al met al ben ik tevreden met het resultaat. Ik ben een beetje verbaasd dat het gelukt is.

De lessen van lifebook bestaan uit heel veel videomateriaal waarin getoont en uitgelegd word hoe je tot het eindresultaat kan komen. Na het bekijken van het materiaal voor deze les heb ik mezelf moeten overwinnen om ermee aan de slag te gaan. Dat kan ik niet, zei het stemmetje in mijn hoofd. Ik ben zo blij dat ik toch dat potlood op het papier gezet heb. Ik had toch niets te verliezen, hooguit een vel papier. En een velletje meer of minder valt echt niet op met de hoeveelheden papier die ik gebruik.
En blijkbaar kan ik het wel!

3 opmerkingen:

 1. Ja ... dat stemmetje....da's moeilijk om die uit te schakelen. Maar je doet het allemaal voor je zelf...plezier...geluk...

  Dat stemmetje...zodra je dat het zwijgen oplegt is het genieten.

  En terecht....echt gaaf...het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal. En het gevoel van trots als je dat stemmetje overwint.

   Verwijderen
 2. How fun to try a new technique and like it!! lol Sometimes they work out and sometimes they don't. This is a really neat piece. Thanks so much for sharing with us! :)

  BeantwoordenVerwijderen