woensdag 25 juli 2012

Een vrije dag ~ WOYWW

Zoals elke woensdag host Julia What's On Your Workdesk Wednesday. Neem een kijkje bij al die mensen die laten zien hoe hun buro, studio of hoekje van de keukentafel eruit ziet.

Ik heb vandaag een vrije dag en niet zomaar een vrije dag, maar een Echte Vrije Dag. Geen afspraken, geen verplichtingen, alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Heerlijk zo'n dag waarop je kan doen en laten wat je wilt.

Snapseed

Stap 1 vanochtend was een werkplek creƫren buiten. Ik zit hier met uitzicht op een enorme bloeiende hortensia, bloeiende (en geurende) lavendel en bloeiende lathyrus. Af en toe komt er een bijtje voorbij of een vlinder en veeg ik het zweet van mijn voorhoofd.
Na al die weken van regen en kou is het vandaag echt zomer. De zon schijnt en het is warm!

Te zien op de tafel: een haakwerkje, een opdracht voor Lifebook, een stapel boeken, doosjes met draad en een beker koffie. Ook met dit weer drink ik nog koffie ja, gewone, warme filterkoffie. Zie me daar maar van af te houden, het is een verslaving.

Snapseed

Vanochtend ben ik even de stad in geweest. Op zoek naar een bikini, maar ik kon geen leuke vinden. Dat is niet helemaal waar, maar ik pas echt niet meer in een kindermaatje :)
Niet getreurd, het was leuk om door de stad te lopen en etalages te bekijken. De najaarscollectie is er al weer, maar daar stond mijn hoofd niet naar met dit mooie weer.
Wel nog een leuk haakboekje gekocht met patronen voor gelukspoppetjes. En een hele kleine haaknaald. Ik vraag me af wat mijn moeder ervan zou vinden als ze zou weten dat ik haar borduurdraadjes heb gebruikt om mee te haken. Waarschijnlijk zou ze blij zijn dat het gebruikt word.
Met zo'n dun draadje en zo'n kleine naald krijg je natuurlijk ook een heel klein haakwerkje. Ik vind het echt schattig worden en volgens mij krijgt het de perfecte maat voor aan mijn sleutelbos.

De stapel boeken komen van een tochtje naar de bibliotheek. Ik vind het heerlijk om door boeken te bladeren en tussen de rekken door te lopen. Bij het meenemen vond ik wel dat mijn interesses heel duidelijk te zien zijn aan het soort boeken wat ik meeneem. Een kookboek, een boek over wat fitness doet met je lijf, een boek waarin beschreven staat hoe je pinup dames tekent, 1 over tuinieren en nog een romannetje.

Snapseed

En tot slot de pagina voor lifebook. Tekentechnisch heel simpel, maar veel snijwerk. Het resultaat is leuk, maar het is wel veel werk. En pijnlijk ook, ik knijp in mijn mesje, niet fijn.

Bedankt voor je bezoek, ik ga nog even genieten van mijn Vrije Dag.

3 opmerkingen:

 1. Lovely page! Hard for me to imagine working outside as it is so hot here! Enjoy your day off!
  ~Sandy #118 WOYWW
  sandy's crafty creations

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What a lovely day - all to yourself in the sunshine to do with as you wish ! Glad to enjoyed the good weather & got some art done too ! Ali # 97

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah perfect outdoor setting for a sunny day no matter how sudden! Your mini crochet is gorgeous, and I agree, I think your sweet Mum would be delighted to see you getting pleasure from her embroidery silks.

  BeantwoordenVerwijderen