donderdag 30 mei 2013

Summerlong - Het eerste uitstapje

journal page
journal pagina

De zondag in het pinksterweekend was het mooi weer. Ik was het klussen zat (en we waren bijna klaar) en heb mijn camera en "dwars door dordt"wandelboek gepakt en ben op de fiets naar het centrum gereden. De bedoeling was om het hofjes gebied te gaan bekijken.
De routes in het boek staan er als een verhaaltje in. Dat werkt niet voor mij heb ik ontdekt. Ik kan niet een verhaal lezen en wandelen en om me heen kijken en andere mensen ontwijken. Na 5 minuten was ik dus al verdwaald.
Ik heb wel mooie gebouwen gezien, maar zonder de  erachter te weten.

Dordrecht Trip#1Dordrecht Trip#1
Ik kan me voorstellen hoe dit haventje ooit vol gelegen heeft met zeilschepen vol met goederen en dat de kade vol is met mannen die zware zakken op karren sjouwen. En op de rechterfoto is goed te zien hoe ver dat ene gebouw naar voor wijkt. Je vraagt je af wanneer het omvalt.

Dordrecht Trip#1
Dit soort gevels, met een trapje en boogjes worden Dordtse gevels genoemd. Vroeger moest je dit kunnen bouwen om meester in het gilde te kunnen worden. Er zitten vaak fraaie gevelstenen in. Deze werden in de winter gemaakt, als er niet aan de huizen gebouwd kon worden. Er zijn nog heel veel van dit soort gevels te zien, zo'n 60 huizen hebben nog de oorspronkelijke gevel, de rest is reproductie.
Ik vind ze heel mooi en heb geprobeerd om 1 van deze gevels te tekenen in mijn journal. Het fijne van zo'n journal is dat je een plek hebt om het tekenen te oefenen. Ik vind het steeds leuker om te doen, maar heb nog zoveel te leren.
journal page

De techniek laat me in de steek, het lukt me niet om deze foto te draaien. Maar als jullie nu je hoofd draaien of je beeldscherm, dan komt dat helemaal goed.

Tot de volgende keer in Summerlong!

3 opmerkingen:

 1. Leuk, Dordrecht. Zeker voor een Dordtenaar als ik ben. En ik heb m'n hoofd gedraaid en vind je tekening mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met mijn hoofd op mijn rechterschouder zie ik een tekening.
  En als jij je hoofd nu op je linkerschouder legt, dan zie je dat ik hem leuk vind, smile
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's, interessant verhaal en je tekening vind ik heel knap.
  ik heb ook regelmatig problemen met staande foto's die blogspot horizontaal maakt, dus ik ben helemaal gewend aan het draaien van mijn hoofd :-)

  BeantwoordenVerwijderen