zaterdag 4 februari 2012

Boerenkoolsoep


Voor iedereen die de boerenkoolstamp een beetje zat is.

Nodig voor 2 personen:

  • 250 g aardappelen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • kleine zak voorgesneden boerenkool
  • 4 plakken salami
  • 1 kippen bouillon blokje
  • 1 L water
  • olie of boter
  • Paprikapoeder
  • peper

Zo maak je het:
Snij de uien en knoflook fijn. Fruit ze in de olie in een soeppan.
Schil de aardappelen en voeg deze toe. Bak ze 3 minuten mee en voeg dan het water toe. Laat 20 minuten koken. 
Pureer de aardappelen en voeg het bouillonblokje toe.
Wanneer het blokje is opgelost voeg je de boerenkool en paprikapoeder naar smaak toe. Laat dit nog 5 minuten koken.
Snij de plakjes salami in kleine reepjes.
Doe de soep in een kom, strooi er peper en de reepjes salami overheen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen