woensdag 30 januari 2013

Gesmolten sneeuwpop koekjes

Ik kwam laatst deze tutorial tegen en met het laatste restje sneeuw heb ik de koekjes gemaakt.
Ben zo blij dat de sneeuw weer weg is, ik vond het helemaal niets, de gladheid en de vieze smurrie die je steeds mee naar binnen liep.

Untitled

Ik vond het recept lezen in het engels nog best lastig. Daarom heb ik voor de koekjes dit recept gebruikt.
Een samenhangende deegbal werd het niet, ik heb een dubbele hoeveelheid boter gebruikt om tot iets te komen waar ik koekjes van kon maken.

Weet iemand wat er bedoeld word als er boter staat als ingrediƫnt? Je hebt roomboter en margarine, wat gebruik je als er alleen boter in het lijstje staat? En kan je ook vloeibare bak en braad gebruiken, want dat heb ik standaard in huis?
Ik weet niet zoveel van koekjes en taart maken, maar het is leuk om uit te proberen en al doende leert men.

2 opmerkingen:

  1. je kan margarine gebruiken... maar de bak en braad is meestal weer niet vet genoeg... en bevat vaak weer andere olieen... en roomboter is vaak wel het lekkerste om te gebruiken, maar wel wat vetter,maar wel weer minder koolhydraten:)))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ann.
      Ik had roomboter gebruikt, maar omdat ik het deeg niet in een bal kreeg dacht ik dat ik misschien een ander soort boter moest gebruiken.
      Misschien moet ik het dan nog langer doorkneden, ik blijf het gewoon proberen :)

      Verwijderen