Nodig:
4 struikjes witlof
50 g cherrytomaten
75 g spekreepjes
1-2 eetlepels azijn of balsamicoazijn
1/2 theelepel mosterd
1/2 eetlepel appelstroop
zout
versgemalen peper
6 eetlepels olijfolie
ca. 20 g rucola
Bereidingswijze:
Maak de witlofstruikjes schoon en snij elk struikje in de lengte in zessen. Halveer de cherrytomaten. Bak in een wok op een hoog vuur de spekreepjes uit en neem ze uit de wok. Roer in een kommetje de azijn, mosterd, appelstroop, zout en peper naar smaak en vijf eetlepels van de olijfolie tot een dressing. Verhit de rest van de olijfolie in de wok en roerbak hierin de witlof circa 3 minuten. Voeg de laatste minuut de dressing toe en warm deze even mee. Schep de warme witlof direct met een schuimspaan uit de wok en verdeel deze samen met de rucola, tomaten en spekreepjes over twee borden. Schenk er de lauwwarme dressing over en serveer deze salade direct. Lekker met Italiaans ciabatta brood.
Dit is een recept van het groente en fruit bureau en erg lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten