maandag 6 augustus 2012

Wat te doen in week 32

bron
Creatief bezig zijn:
Ik zoek nog een manier om de post waar ik nog iets mee moet doen te organiseren. Die zwerft nu vaak op tafel. Dit ziet er leuk uit en het is nog een recycling project ook!


bron 
Eten & drinken:
Dit recept is natuurlijk te simpel, maar de eieren zien er zo lief uit :) Het oog wil toch ook wat en ik hou er wel van als er iets in mijn lunchbox zit waar ik om kan glimlachen.

bron 
Lekkere drankjes voor een warme dag. Geen alcohol, maar wel een hoog coctailgehalte. Nu maar hopen dat het mooi weer word.

bron 
Beauty:
27 manieren om je haar te doen. En eigenlijk ziet het er niet eens zo ingewikkeld uit. Al valt dat soms wel tegen hoor, het blijft lastig om de achterkant van je haar goed te doen.
Mijn haar begint eindelijk weer een beetje lengte te krijgen, daardoor kan ik er wel veel mee, maar los dragen staat niet mooi meer, dan zijn het echt slierten.




zondag 5 augustus 2012

Saaie huiselijkheid?

Ik zou nooit zo worden als mijn ouders. Of zoals de vrienden van mijn ouders, of mijn ooms en tantes of welke volwassene dan ook. Ik was een jaar of 18 en vond al die mensen saai en burgerlijk.
Ze gingen naar hun werk. Door de week keken ze televisie en gingen ze misschien nog eens een avondje sporten of naar een muziekvereniging ofzo. Op zaterdagavond gingen ze bij elkaar op visite. Waarom gingen ze niet meer stappen of vaker uit eten of naar de film of wat dan ook?
Zo saai zou ik echt niet worden.

Untitled


Nu ben ik 32, woon op mezelf met een man, geen kinderen. Ik ga door de week vaker de deur uit dan mijn ouders deden, maar ik heb dan ook geen kinderen om rekening mee te houden. Die man is om 22.00 nog wel wakker, wil je tijd doorbrengen met je kinderen zal je dat toch eerder op de avond moeten doen.
Tja en verder, ik ga naar mijn werk, kijk wat tv, knutsel en sport eens een avondje. Dat saaie leven heb ik behoorlijk over genomen.
Alleen is het lang zo saai niet als ik dacht. Ik hou van huiselijkheid. Vind het gezellig als vrienden op visite komen en blijven eten.

Untitled


Ik heb me vermaakt met het maken van een bloemstukje. En elke keer als ik er naar kijk voel ik me blij worden. Ik vind het roze, wit met een beetje geel ook zo vrolijk staan.

Ik vind het saaie burgerlijke leven prima. Een etentje bij vrienden, gepraat over films en muziek. Lekker eten, geurende bloemen, leuke gesprekken.
Ze hebben me enthousiast gemaakt voor een tentoonstelling. Moet nog wel een datum prikken om er naar toe te gaan, maar ik heb er zin in.

Untitled


Ook al zie ik veel overeenkomsten tussen het leven van mijn ouders en dat van mij, ik heb nog steeds het idee dat hun leven saai was.
Waarschijnlijk komt dat doordat hun interesses anders waren dan de mijne. Ik ben benieuwd hoe ik daar over 10 jaar tegenaan kijk. Ik vermoed dat ik nog meer overeenkomsten ga zien en me daar heel tevreden bij ga voelen.


zaterdag 4 augustus 2012

Waarom is gezond leven zo moeilijk?

Een kennis van mij was een tijdje terug begonnen met fitnessen. Ze wilde iets aan sport gaan doen, omdat ze voelde dat haar conditie achteruit ging en omdat bewegen nu eenmaal goed voor je schijnt te zijn.
Ik vroeg haar van de week hoe het ging met trainen en of ze het leuk vond. Ze bekende 3 keer te zijn gegaan en daarna niet meer.
Tijdens een gesprekje over het eten van salades, het maken van dressings en dingen die je zou kunnen toevoegen aan de sla gaf dezelfde kennis aan dat zij zich belachelijk gezond voelt als ze yoghurt gebruikt i.p.v. mayonaise.

Deze 2 dingen houden me bezig. Ik vraag me af waarom het zo moeilijk is om voldoende te bewegen en gezond te eten. Waarom denken we dan dat alle leuke dingen van het leven verdwijnen?
Ik zeg we, omdat niet alleen die kennis dit soort dingen zegt, ik zeg ze zelf ook, ik hoor het op mijn werk, binnen mijn familie en vriendenkring.

bron
Zou het komen doordat de doelen die we stellen te groot zijn en we niet snel genoeg resultaat zien?
Ik weet dat dat voor mij een struikelblok is. Ik heb een ultiem doel en ik weet dat ik om dat te bereiken nog een lange weg te gaan heb en nog heel veel dingen aan mijn levensstijl moet aanpassen.

Zou het komen doordat het zo saai klinkt? Gezond leven heeft een geitenwollensokken imago. En dat is niet terecht.
Waarom is het wel leuk om recepten uit te proberen met room en luxe stukken vlees en niet leuk om recepten uit te proberen met groenten?
Waarom word er op de camping badminton gespeeld en zie je in het dagelijks leven nooit volwassenen op straat spelen. Ja je ziet mensen joggen of de hond uit laten, maar een spelletje buiten spelen doen we niet.

Het aanpassen van je levensstijl is moeilijk. Je gaat je dagelijkse routine veranderen, waardoor vastigheid en zekerheid verdwijnen. Je krijgt te maken met een omgeving die commentaar geeft, wat vaak negatief overkomt. Je moet nadenken bij wat je doet, het kost veel energie en doorzettingsvermogen om je levensstijl echt te veranderen. En zeker in het begin krijg je er weinig voor terug.

bron
Ik denk dat gezond leven makkelijker word als je voor jezelf een duidelijk doel hebt. Als dit doel heel ver weg is van je huidige levensstijl, hak het dan op in kleine stukjes.

Doe het met plezier. Je kan gaan naar de sportschool, maar misschien past een teamsport beter bij je, ga skeeleren of frisbeeën in het park.

En als het een keer niet lukt is dat niet erg. Laat je daardoor niet demotiveren, morgen is er een nieuwe dag met nieuwe kansen!


donderdag 2 augustus 2012

Groen en goud

Deze week heb ik deze tutorial van Nail Nerd uitgeprobeerd.

Untitled
basecoat, 2 kleuren lak, topcoat en make up sponsjes

Ik ben begonnen met een basecoat van Herome. Dit was de enige basecoat die ik kon vinden bij het Kruitvat. Basecoat zorgt ervoor dat de nagellak beter pakt (niets van gemerkt) en dat de nagels minder geel verkleuren door het lakken (we zullen zien)

Untitled

Daarna heb ik een basislaag aangebracht met Catrice Cosmetics nummer 240. Deze laag hoeft niet zo netjes, door de volgende stap word het toch wel rommelig.
Doe een druppel van de tweede kleur lak (Catrice Cosmetics nummer 840) op een vochtig make up sponsje en dep dit op je nagels. Van de bovenkant richting de vinger.
Met de kleur van je basislaag doe je hetzelfde, alleen dan dep je vanaf de vinger richting de bovenkant.
Dit herhaal je totdat je een resultaat hebt waar je tevreden over bent.
Laten drogen en daarna een laag topcoat aanbrengen. Hierdoor ontstaat meer glans en blijft je lak langer zitten.

Untitled


woensdag 1 augustus 2012

Woensdag / WOYWW

Woensdag, de dag waarop creatief blogland de deuren open zet en je uitnodigd een kijkje te nemen in hun creatieve ruimten.

Snapseed


Vandaag wil ik aan de slag gaan met mijn creatieve linkjes van afgelopen maandag. Eigenwijs als ik ben doe ik het weer eens op mijn eigen manier en volg ik de instructies niet op :)
Als bloempot neem ik een balkonbak. Deze past precies in het keukenraam en komt vol te staan met kruiden. Altijd verse kruiden bij de hand tijdens het koken, heerlijk!

SnapseedDe stoffen die ik leuk genoeg vond wil ik eigenlijk voor iets anders gebruiken. Maar ik kwam nog een doos vol papieren servetten tegen en die werken ook. Servetten zijn natuurlijk wel wat doorschijnender en fragieler dan stof, maar ik ben er zeker van dat het me lukt er iets leuks mee te maken.

Straks ga ik nog boodschappen doen en dan wil ik ook bloemen meenemen voor in een schaal. Ik heb een gezellig hoekje in de woonkamer en ook dat heb ik de laatste tijd verwaarloosd, ook daar moet verandering in komen.

Het voornemen om iets te doen met al die leuke ideeën die je vind in blogland geeft me energie. Dat zou wel komen doordat ik eindelijk weer eens tijd voor mezelf in plan met een doel. Ik kan mezelf weer gaan ontwikkelen, zonder dat ik het gevoel heb daarmee een ander tekort te doen. Toegegeven, ik weet nog niet helemaal welke kant ik me op wil ontwikkelen, het beplakken van een bloempot kan je eigenlijk geen ontwikkeling noemen toch, ik heb wel het idee dat dit de eerste stap is.

Ik kwam laatst op een forum "project lekker wijf" tegen. Misschien niet de best gekozen titel, maar het doel van het project was goed voor jezelf zorgen. Gezond eten, voldoende bewegen, op tijd naar de kapper en laat jezelf ook eens verwennen met een massage of de sauna.
Dat zijn dingen die al redelijk normaal voor me zijn om te doen. Naar mijn idee is een lekker wijf ook iemand die iets te vertellen heeft, iemand die het leven leuk vind en dingen onderneemt, iemand die boeiend is. Voor mezelf begin ik aan een "project lekker wijf 2.0", een verzorgde vrouw die ook wat leuks doet in haar leven, niet alleen maar werken en zorgen.

Ik wens jullie allemaal een prettige woensdag. Bedankt voor de comments elke week, ik kan daar zo blij om worden :) Tot volgende week!