donderdag 5 april 2012

Een tijdje terug had ik deze hand gemaakt van stukjes papier. Ik wist toen niet zo goed wat ik ermee zou gaan doen. Inmiddels heb ik hem verwerkt in een journal pagina.

Untitled



De achtergrond is gemaakt met acrylverf, glimmermist en stencils.
Een lintje erbij en stukjes tekst uit tijdschriften.

Untitled



Ik bleef maar aan mijn ouders denken zodra ik de hand zag. Hij staat voor een aantal dingen.
* De opgestoken hand die "Stop, ik wil dit niet" betekend.
* De hand die vast wil blijven houden aan wat ooit was.
* Loslaten.
* Koesteren.

Tegenstrijdig, maar dat zijn alle gevoelens die ik heb rondom mijn ouders.
Verdriet omdat ik mijn vader mis, blijdschap dat hij geen pijn meer heeft.
Blij omdat mijn moeder nog leeft, verdriet omdat ze zo hulpeloos is en in niets meer op mijn moeder lijkt.
Bang omdat ik het binnenkort alleen moet gaan doen, sterk vanwege een solide basis.

Untitled




Dappere ouders. 2 mensen die ontzettend ziek zijn (geweest), maar in hun ziekte krachtig bleven. Mensen die blijven (bleven) denken aan het welzijn van de mensen om hen heen. Voorbeelden.
Ik hou van ze.

dinsdag 3 april 2012

altered book

Bedankt voor alle berichtjes op mijn vorige altered book post. Fijn om te lezen dat meer mensen denken dat er een manier moet zijn om de scheur in de kaft te reparen en toch de huidige kaft zichtbaar te houden.
Er waren ook meerdere reakties over het ontwikkelen van een stijl en daar zit ik nu een beetje over na te denken.

Wat is een eigen stijl eigenlijk?
Het is iets herkenbaars. Iets waardoor je gelijk ziet: dat is typisch iets voor *naam*.
Bij Picasso denk ik gelijk aan de rare gezichten, waar niets van klopt. Toch kwam ik laatst schilderijen van Picasso tegen uit zijn begintijd. Daar klopt het perspectief wel.


4 Keer Picasso en 4 keer heel anders. Wikipedia leert mij dat zijn stijl veranderd door zijn gemoedstoestand en de mensen en dingen die hij tegenkomt in zijn leven.
Dat klinkt heel bekend! Picasso bleef dingen leren en nieuwe technieken toepassen. Dat doe ik ook.
Ehm, niet dat ik mezelf nu met Picasso wil vergelijken, ik beschouw mezelf niet eens als een kunstenaar en kan me op geen enkele manier vergelijken met welke kunstenaar dan ook.
Maar ik herken wel dat je iets nieuws ziet en dat dan zelf wil maken.
Ik vind dat ik nog geen eigen stijl heb ontwikkeld, ik ben nog een leerling. Ik leer door te kopieren. De meeste workshops en tutorials volg ik op internet. Ik kijk een filmpje en dan maak ik het na. Vaak maak ik dan gebruik van dezelfde soort elementen en gebruik ik dezelfde indeling als bij het origineel. Toch zijn ze altijd anders. Dit komt omdat ik eigenwijs ben. Ik heb geen aquarelverf, wel acrylverf en dat gebruik ik dan ook. Mijn papier is anders, mijn stempels, ik gebruik andere inkt. Ik heb zoveel materiaal en ik weiger iets te kopen alleen maar omdat het zo in de materiaallijst staat. Ik ben dan geen kunstenaar, maar ik vind mezelf creatief genoeg om een variatie te bedenken.



Hierboven staan een aantal dingen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Een 3D object, een armband met kralen, scrapkaarten, werken met stofjes, een raamhanger en het begin van journallen.
Ik heb in de loop der jaren heel veel materialen en technieken uitgeprobeerd. Daarvan heb ik geleerd wat ik wel en niet leuk vind.
Ik denk dat die ontdekking het begin van een eigen stijl is? 
Tot nu toe ben ik nergens echt goed in, omdat ik alweer 10 nieuwe dingen wil uitproberen voordat ik een techniek volledig onder de knie heb.
Ik weet inmiddels dat mijn voorkeur naar kliederen met verf gaat. Ik houd van collages. Ik houd van drukke dingen. Ik vind rustige werkstukken vaak heel mooi, maar ik vind het niet leuk om te maken.
En ik heb een voorkeur voor blauw met roze. Dat zijn wel kleuren die ik steeds terug zie komen. Misschien dat het kleurgebruik mijn stijl is?
Wat mijn stijl is weet ik dus nog niet, wel weet ik dat ik al mijn hele leven met veel plezier creatief bezig ben. En dat plezier hoop ik de rest van mijn leven te blijven houden.

maandag 2 april 2012

aardbeienplanter


Via pinterest kwam ik deze aardbeienplanter tegen. Ik vind hem zo leuk! Door te klikken op de foto in pinterest kwam ik toen bij een blog uit waar een handige fototutorial stond. Deze site lijkt niet meer te bestaan, hij doet in ieder geval raar.

Zelf maken is heel simpel.
Je hebt nodig:

  • een paar bloempotten
  • verf
  • een stevige stok
  • potgrond
  • steentjes
  • aardbeienplantjes

Zo doe je het:
Verf je potten in vrolijke kleuren.
Wanneer ze droog zijn plaats je in de onderste pot (de grootste) de stok met op de bodem wat stenen (voor de stevigheid). Vul de pot met potgrond. Schuif de volgende pot over de stok en vul deze weer met grond. Zo ga je door totdat je potten op zijn en/of het einde van de stok is bereikt.
De grond moet goed nat zijn en stevig aangedrukt.
Daarna kan je de aarbeienplantjes erin doen en TADA klaar. Simpel, maar met een heel leuk resultaat.

Voor de duidelijkheid: Ik heb dit dus niet zelf verzonnen. Er stond hier een hele mooie tutorial, maar die lijkt dus verdwenen te zijn.

Image


Dit is mijn aardbeienplanter geworden. In de bovenste pot staan violen, ik had niet genoeg aardbeienplantjes. Mijn stok (een bamboe opbind stok) is niet stevig genoeg. Daarom leunt hij tegen de schutting.
De plaatjes op de potten komen van Graphics Fairy. Een leuke site waar bijna dagelijks nieuwe plaatjes gepost worden.

Ik heb plastic potten gebruikt. Hier heb ik eerst een laag gesso op aangebracht zodat de verf zou blijven plakken. De blauwe kleur vond ik toch wat te overheersend, met een sponsje heb ik er daarom witte vlekken opgemaakt. Dat is op de foto niet echt zichtbaar, maar het lijkt op een strakblauwe zomerlucht met hier en daar wat sluierbewolking. En ja ik weet dat strakblauw betekend dat er helemaal geen bewolking is en dat die zin dus niet klopt :)
Aan de onderkant van deze potten zitten al gaatjes. Het gat dat over de stok heen gaat was te klein. Het leek mij handig om dit gat groter te boren, maar ik had geen boor die dik genoeg was. Daarom heb ik het uitgevijld. Dat was nog een behoorlijke klus om te doen.
De plaatjes heb ik uitgeprint op gewoon printerpapier. Daarna heb ik de buitenlijnen overgetrokken op lamineervellen. De vormen uitgesneden en zo had ik een stencil wat ik meerdere keren kan gebruiken.

Image

De tuin begint een beetje vorm te krijgen. Hij is nog lang niet af, dit is echt nog het begin.
De tegeltjes worden langzaam aan vervangen door zelf geknutselde muurtjes. En je ziet ook nog veel te veel aarde. Maar ik wil het hele jaar door iets moois in de tuin, het lijkt me daarom niet handig om nu alles al vol te zetten. 


Alles zelf zaaien zie ik niet zitten. Sommige planten zijn moeilijk uit zaad te laten schieten. En zo duur zijn plantjes ook weer niet. Je hebt ook gelijk wat staan in je tuin. Ik heb wel een voorkeur voor nog niet al te grote planten, vind het leuk om te zien hoe het groeit. Hierboven zie je lavendel, violen en 2 soorten tijm.



De eerste zaailingen beginnen boven de grond te komen. Van links naar rechts: spinazie, broccoli, tuinbonen, paprika, basilicum en aubergine.
De aubergines moeten overgepot worden. Alle zaadjes zijn gekiemd, dat betekend een enorme opbrengst aan vruchten. Gelukkig heb ik voor een dwergvariant gekozen. Aubergines kunnen niet de volle grond in, het in Nederland te koud, dus ze blijven in potten. Ik ga ze maar kado doen, want zoveel ruimte heb ik niet. 
De paprika kiemt goed. Ik hoop betere resultaten te krijgen dan vorig jaar. Toen kiemden ze ook, maar doorgroeien deden ze niet. Ik heb ze (denk ik) te vroeg naar buiten gezet.
De spinazie is het enige wat ik in de volle grond heb gezaaid. De merels zijn er dol op, maar ik heb genoeg. En als ik eerlijk ben vind ik het ook hardstikke leuk dat mijn tuin dieren aantrekt. Als dat inhoud dat ik zelf minder kan oogsten, so be it.

Deze post word gelinkt naar:


zondag 1 april 2012

Inspiratie

Het is alweer bijna pasen! Dus tijd voor wat inspiratie om het huis in paasstijl te brengen of om het voorjaar in huis te halen.

bron




Deze leuke krans maak je makkelijk zelf. Hier staat beschreven hoe je dat kan doen.






bron

Bij Pasen horen geverfde eieren. Ik herinner me hoe ik vroeger een molentje had waar het ei in kon hangen. Hardgekookte eieren, vanbinnen groen geworden, de buitenkant doordrongen van waterverf. Ze waren helemaal niet lekker, maar opeten moest, je gooit tenslotte geen eten weg.
Deze zentangle eieren zijn gemaakt op uitgeblazen eieren.



bron

Leuk idee. Als lunch vind ik het wat karig, maar ik vind het wel een leuk idee om zo de hapjes voor de paasbrunch te serveren.




bron



Een vrolijk mandje en een manier om al die restjes stof eens op te maken.
Hoe je het maakt zie je hier.





bron



Deze bloemen blijven heel lang goed. Ze zijn van plastic.