woensdag 8 januari 2014

Art-kaart Januari

De Dutchswappers op swap-bot willen dit jaar elke maand een swap organiseren voor een kunstzinnige kaart. Het doel is om een kaart van 10 bij 15 cm te maken die kunstig is en de maand weergeeft.
Januari is natuurlijk de maand van het nieuwe begin, maar ik denk toch heel erg aan winter. Januari staat voor kou, saai, donker en niets om naar uit te kijken. Inderdaad, niet mijn favoriete maand.
Het weer werkt dit jaar mee, echt koud is het niet en eerst de auto ontdooien voordat je op weg kunt is tot nu toe ook niet aan de orde. Toch heb ik een winterse kaart gemaakt.De achtergrond heb ik gemaakt met mijn gelli-plate. Afgelopen jaar heb ik veel gewerkt met zelfgemaakte gellatine platen en dit beviel heel goed. Voor mijn verjaardag kreeg ik een gelli-plate, wat een fijn kado! Het effect is iets anders dan bij een zelfgemaakte plaat, maar het gemak waarmee ik aan de gang kan, zorgt ervoor dat ik nooit meer zelf een plaat zal maken.

Het kindje is een plaatje uit een tijdschrift. Ik heb het voorzichtig ingesmeerd met een dun laagje gesso en daar met potlood en acrylverf over geschilderd. Een ideale manier om een zelf getekend effect te krijgen.
Verder zitten er nog wat embossed stempels, doodles en collage op.

2 opmerkingen:

 1. Hij is leuk gelukt!
  Die techniek met gesso en overtekenen wil ik ook nog eens doen.
  En zo'n gelliplate staat ook op mijn wensenlijstje. Maar ik mag van mezelf niets meer kopen :-)
  Eerst de gekregen spulletjes maar eens gebruiken :-)
  Is mijn kaart nog binnen gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Angenita! Ik vond gisteren je blog, nadat ik wat creaties voorbij zag komen op mn moeders tijdlijn. Leuk om te zien dat je ook met mixed media, gelli-printing, snailmail en gewoonweg creativiteit bezig houdt! Er staan echt supercreatieve dingen hier op je blog en ik ga er zeker deze week nog wat uitgebreider doorheen scrollen.
  Groetjes,
  Debbie (dochter van Wilma)

  BeantwoordenVerwijderen