dinsdag 31 januari 2012

UIU - Hoe hou ik het vol?

UIU - Use it Up. Mijn voornemen om eerst mijn knutselspullen op te maken en daarna pas nieuw te kopen.
Ik vind het nog steeds een goed voornemen en het maakt me zeker creatiever. Maar: ik wil zo graag iets kopen. Niet iets speciaals, een leuk papiertje of een stencil, misschien nog wat verf. Niet omdat ik het nodig heb, het is puur om het kopen, om het nieuwe. Nieuw is altijd beter en mooier.
Is dat wel zo? Elke antiekverzamelaar is het met me oneens. Vintage is hip. Nieuw is niet perse beter.

De eerste maand UIU zit er op. Ik heb 1 keer gezondigd door een boek te kopen. Dat was vorige week en het lijkt erop dat ik hiermee de koopknop heb aangezet. Deze week was moeilijk, heel moeilijk. Maar het is wel gelukt. Ik heb geprobeerd om mijn zinnen te verzetten.

Wat heb ik gedaan deze week?
Ik heb mijn spullen uitgezocht. In de opruimcursus van Willowing had ik al veel op zolder gezet. Dat zijn spullen waarvan ik zeker weet dat ik ze voorlopig niet gebruik.
Nu heb ik de rest uitgezocht in 2 categoriën:

  1. Veel gebruikte spullen
  2. Weinig gebruikte spullen
Categorie 1 is duidelijk. Dit zijn de materialen waar ik het liefst mee werk.
Categorie 2 is lastig. Er zitten dingen bij die voor speciale onderwerpen worden gebruikt, maar er zitten ook dingen bij waarvan ik niet zo goed weet wat ik er mee wil of kan. Sommige dingen heb ik al 10 jaar en daar ben ik eigenlijk op uitgekeken. 

Het kastje waar categorie 2 in zit wil ik leeg hebben. En het is zonde om weg te gooien, dus vanaf deze week wil ik elke week iets maken met spullen uit kastje 2. Kan vanalles zijn, journalpagina's, kaarten, atc, sieraden enz enz.
Ik heb nog een grote kast staan ook. Deze wil ik gaan uitzoeken in dezelfde 2 categoriën en daar dezelfde uitdaging op aangaan. Daarna is de zolder aan de beurt. En alle losse dozen, die zou ik bijna vergeten. Ik hoop dan aan het eind van het jaar alleen nog spullen te hebben waar ik graag mee werk.

Door mee te doen aan UIU wil ik bewuster worden van mijn onnodige koopgedrag. Ik wil mijn creativiteit aanspreken en uit vinden welke creatieve onderwerpen ik echt leuk vind. Door nu de spullen uit categorie 2 te gaan gebruiken moet dat lukken. Er zitten mooie spullen tussen. 
Materialen voor metaalbewerking bijvoorbeeld. Ooit gekocht omdat ik iets had gezien wat me aansprak. Maar weinig mee gedaan, omdat het ingewikkelder bleek te zijn dan ik dacht.
Er zitten ook scrapbook dingetjes bij. Weinig gebruikt, omdat ik scrapbooken niet leuk vind. Maar die prulletjes zijn ook te gebruiken in een artjournal of op een kaart.

Als jullie nog ideeën of tips hebben om mijn koopdrang te overwinnen dan hoor ik dat heel graag. Ik heb namelijk zo'n voorgevoel dat de oplossing die ik deze week heb bedacht een tijdelijke is.

Ik heb ook nog wat inspiratie gevonden deze week. 
Mystele maakt mooie mixed media schilderijen en laat in filmpjes zien hoe ze dat doet.
In Book of days laat Effy zien wat je allemaal kan doen met een art journal.
En op facebook vond ik Creative pop.
En tot slotte 52 playdates.

Met deze gevonden inspiratie en met de zin om een kastje leeg te gaan maken moet het een leuke week gaan worden. Volgende week hoop ik jullie mijn eerste UIU cat 2 werk te laten zien.

maandag 30 januari 2012

inspiratie - valentijn

Het is alweer bijna valentijnsdag. Jaja, commercieel, je moet elke dag laten merken dat je van elkaar houd, romantische onzin, ik weet het. En toch vind ik het leuk om er een beetje aandacht aan te besteden.
Ik pak het niet groots aan, word hier toch niet gewaardeerd, maar een kleinigheidje, een extraatje, ja dat toch wel.

                                                        
bron



Iets lekkers voor de lunch :) Ik hoor zijn collega's al gniffelen. Misschien niet zo'n goed idee. Maar pannenkoeken in de vorm van een hartje vind ik wel weer erg leuk.






bron



Of deze leuke krans. Staat leuk bij ons in de gang.
Een krans aan de deur vind ik iets huiselijks hebben. Iets gezelligs. En waarom zou je de krans niet aanpassen aan het seizoen met de bijbehorende feesten.






bron



Een doos bonbons is natuurlijk altijd goed voor valentijn. Waarom niet gelijk je restjes wol en katoen opmaken voor deze "goed voor de lijn"chocolaatjes.








bron



Dit is een favoriet voor mij. Rolletjes rolo verpakt als staven dynamiet.
Supermakkelijk om te maken en het word hier wel gewaardeerd. Snoep is altijd goed :)







Breng en haal je inspiratie voor deze week bij create-with-joy. Hoeft niet over valentijn te gaan. Alles wat jou inspireert is goed.

woensdag 25 januari 2012

Op mijn tafel...

Image


Zo zag mijn tafel er vanochtend uit. Ik ben aan het oefenen op mensfiguren. 
De les van Lifebook gaat hier over en dat prikkelde mij om er eens mee aan de slag te gaan. Het boekje heb ik al jaren in de kast staan. Ooit gekocht, omdat ik graag wilde leren tekenen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat tekenen iets is dat je kan leren, maar je moet er wel veel voor oefenen. Heel erg veel en stiekem vind ik het frustrerend dat ik in een blokkenschema bezig ben en dat mijn lijnen niet overeenkomen met het boekje. Dat is mijn struikelpunt in het leren tekenenen. Het vergt geduld en dat heb ik niet. Als een lijn niet goed geplaatst is dan vind ik het mislukt.
En daar komen de filmpjes op lifebook goed van pas. Tam en Bonnie maken mooie tekeningen en tijdens de filmpjes zie je dat zij ook regelmatig verkeerde lijnen zetten, gummen en opnieuw beginnen. Wat een opluchting, blijkbaar is mijn gepruts normaal, zelfs de pro's prutsen :)

Image

Deze plak ik in mijn artjournal. Met aantekeningen over de verhoudingen.

En nu ziet mijn tafel er zo uit. Ik heb een vrije dag en ben ervan aan het genieten. Dit is voor de doodles unleashed workshop.
Kliederen met verf en eigenlijk alles wat kleur geeft aan papier. Zoeken naar dingen die als stencil of stempel gebruikt kunnen worden.

Image


Laat ook zien waar je mee bezig bent op What's on your workdesk.

dinsdag 24 januari 2012

Lifebook 2

Lifebook is een jaar lang les in tekenen, journaling en mixed media. Elke 2 weken is er een uitgebreide les via pdf en film. Tussendoor komen er nog extraatjes en er is een forum en facebook groep waar je feedback kan krijgen en je vragen kan stellen.
Aan het eind van het jaar heb je een boek met daarin minimaal 24 pagina's over jezelf en je creatieve groei.


Whoohooo!!! Ik ben zo trots op mezelf! Ik heb het helemaal zelf gedaan!!! Oke ik zal even stoppen met dansen en springen en zingen en bijna huilen van geluk en uitleggen wat er is :)

In de derde week van dit Lifebookjaar laat Bonnie Rose een heleboel technieken zien.

  1. Marmer effect met scheerschuim
  2. Hatching
  3. Mensfiguur tekenen op een natuurlijke manier.
Oke, misschien is 3 niet echt een heleboel, maar er gaat veel tijd inzitten om het allemaal uit te proberen. Dus voor 2 weken voelt het wel als een heleboel.
Het thema voor deze les is tegenpolen. Eigenschappen die je bezit die tegenstrijdig zijn aan elkaar, maar toch met elkaar in balans zijn.

In de filmpjes gaat ze uitgebreid in op hatching (weet iemand hier de nederlandse term voor?) en de marmertechniek, maar hoe ze een mensfiguur tekent blijft een beetje onderbelicht. Ze gebruikt in haar tekening 2 mythische godinnen. 
Ik voel me niet zo prettig bij het godinnen gedeelte.  Ik kan niet precies aangeven waarom dat is, ik voel me wel prettig als mens. Godin zijn klinkt nogal als een grote verantwoordelijkheid.
Doordat Bonnie niet laat zien hoe ze mensen tekent (er staat wel een goede uitleg in de pdf, maar tis niet te zien op film) en ik me niet prettig voel bij haar uitwerking van het thema ben ik wel genoodzaakt om zelf iets te verzinnen en uit te proberen. En DAT is de reden waarom ik zo blij ben. Het is gelukt!!!!!!

Image

Dit is 2 keer mijzelf. De bruinharige is rustig, beleefd, netjes, verlegen. De blauwharige is slordig, druk, doet eerst en denkt daarna. Zolang die 2 in balans zijn ben ik een leuk persoon. Maar ik ben niet altijd in balans en daar staat de wipwap voor. Met een splitpennetje heb ik ervoor gezorgd dat de wipwap kan bewegen.
Ik ben echt zo ontzettend blij met mijn uitwerking. Tuurlijk zie ik ook de fouten erin. Handen lukten niet, dus ze hebben rondjes. Voeten waren ook heel moeilijk, ze zitten niet op de wip, maar hangen ervoor... Maar hey, ik heb het wel helemaal zelf verzonnen en ik heb zelf zitten ploeteren op de verhoudingen van het lichaam.

De achtergrond is gemaakt met de marmer techniek. Erg leuk om te doen en het resultaat is ook prima. Hatching heb ik me nog niet aan gewaagd, maar wil ik zeker nog proberen.
Inmiddels zijn er ook uitgebreide instructiefilmpjes online gekomen waarin duidelijk te zien is hoe je een mensfiguur stap voor stap tekent. Komende week zal ik me zeker kunnen vermaken met Lifebook!

maandag 23 januari 2012

inspiratie

Dit kan je dus ook doen met doodles.



Best bizar wat hij maakt. Ik krijg er een heel erg "dat wil ik ook" en een "dat kan ik nooit" gevoel van.


1. My Craft Room, 2. Craft room redux, 3. 63585989_2d87b3a402, 4. Craft room, 5. craft room, 6. Craft Room, 7. craft room (after), 8. craft room 008, 9. Craft room

Julie heeft onlangs een organisation week georganiseerd. Een week lang blogposts met ideeën hoe je je studio kan organiseren. Nu heb ik zelf niet het idee dat ik een studio heb, maar ook een knutselkamer of een kast waar je spullen staan opgeborgen moeten af en toe opgeruimd worden.
Vooral de tip om te bedenken waar je het voor gebruikt vind ik bruikbaar.
Er komt een sieradenhoekje, journalhoekje, fimohoekje enz enz enz. Ooit dan, nu nog niet.

Op Willowing is vorig jaar een opruimworkshop gegeven. Deze staat nog online en is gratis.

Deel ook je inspiratie bij Create with joy.

zondag 22 januari 2012

LifeBook 1

Lifebook is een jaar lang les in tekenen, journaling en mixed media. Elke 2 weken is er een uitgebreide les via pdf en film. Tussendoor komen er nog extraatjes en er is een forum en facebook groep waar je feedback kan krijgen en je vragen kan stellen.
Aan het eind van het jaar heb je een boek met daarin minimaal 24 pagina's over jezelf en je creatieve groei.


Image

In de eerste les leerde we een 3/4 potret tekenen. Dus niet rechtvoor en ook niet van opzij, maar iets daar tussen in. Alsof dat nog niet genoeg uitdaging was werd er ook nog gevraagd om na te denken en te journallen over je positieve punten.

Image

De pagina heeft een flap gekregen. Voor de achtergrond heb ik gebruik gemaakt van de doodlepagina die ik gemaakt had via de online workshop van Traci Bautista.

Ik ben redelijk tevreden over het resultaat. Ik vind het eigenlijk een beetje jammer dat ik de les best braaf heb gevolgd, daardoor zit er weinig eigens in. Tegelijkertijd ben ik ook best trots op mezelf dat ik weer een portret heb getekend. Ik begin door te krijgen hoe het zit met de ogen en mond, nu de neus nog.

zaterdag 21 januari 2012

tast

Deze week is de Featherstitch aan de beurt.
Een steek die mij doet denken aan koraal.

Image

Ik heb er wat kralen aan toegevoegd. Wanneer de lap vol is kon het weleens een bonte verzameling van dingetjes geworden zijn :)


donderdag 19 januari 2012

Hobbels en glans - een achtergrond


Ik kan zo blij worden van social media. Ik weet dat er veel oppervlakkigheid zit in dingen als Facebook,Twitter en Pinterest, maar er worden ook zoveel leuke dingen met elkaar gedeeld.
Zo kwam ik laatst deze blogpost tegen op facebook.
Ik heb een paar potjes pearl-ex in huis en ik doe er eigenlijk niets mee. Wanneer ik het op stempels gebruik zie je er eigenlijk niets van, behalve dan dat ik zelf helemaal onder het glansspul zit.
Ik ben dus met de tutorial aan de slag gegaan en heb daar weer mijn eigen draai aan gegeven.

Image


Wat heb je nodig:
  • papier
  • modgepod of gelmedium (boekbinderslijm of die witte kinderlijm lukt ook denk ik)
  • paar potjes pearl-ex
  • kwast
  • heatgun (of een gewone fohn op de warmste stand)
  • stempelinkt 
  • terra decor sahara
  • ijsstokjes of plastic theelepel o.i.d.

Hoe maak je het:
Smeer met het ijsstokje (of iets anders wat in het potje past en redelijk stevig is) een laag terra op je papier. Doe dit niet te dun en maak het een beetje hobbelig. Er mogen ook best stukjes papier onbedekt blijven.
Verhit dit met je heatgun. Je zult zien dat er allemaal bobbeltjes en hobbeltjes ontstaan. Bij mij zijn de dunne lagen terra een tikje verbrand, tenminste het kreeg best een gekke kleur, maar daar had ik geen nadeel van. Voor de zekerheid raad ik je toch aan hier voorzichtig mee te zijn.

Pak je stempelinkt erbij en bewerk de hele pagina met inkt. Ik heb dat rechtstreeks met het inktkussen gedaan, maar misschien gebruik je liever een sponsje ofzo, gewoon proberen.
De inkt die ik gebruikte is niet watervast.
Door alle hobbels en bobbels krijg je een soort schaduweffect.

Smeer de pagina goed in met modgepod.
Doordat ik geen watervaste inkt heb gebruikt loopt de inkt een beetje uit, word op sommige plaatsen wat donkerder en op andere plaatsen wat lichter. Met een andere inkt krijg je misschien wel een heel ander effect.

Strooi over de nog natte modgepod de pearl-ex. Met een kwastje heb ik dit nog wat verdeeld en ook in de modgepod krijg je zo nog wat structuur.
Dan verhit je het weer met de heatgun. Zo krijg je een achtegrond met heel veel hobbels, bobbels en glans.




woensdag 18 januari 2012

Op mijn tafel...


Image


Zoals je ziet is mijn tafel een chaos. Voor mij is dit een normaal beeld.
Afgelopen weekend heb ik mij teruggetrokken in mijn kamer en ben met zoveel verschillende projecten bezig geweest. Voor mij is zo'n weekend het toppunt van ontspanning, bijna beter dan vakantie.

Vooraan zien jullie wat achtergrondjes die ik gemaakt met pearl-ex. Ik ga deze gebruiken voor de postcardswap. 2 Kaarten af, nog 8 te gaan. De achtergrondjes zijn leuk, makkelijk en rommelig om te maken. Ik gooi er deze week nog een post achteraan om te vertellen hoe ik ze maak.

Op de achtergrond ligt mijn eerste pagina voor LifeBook. Ik heb gekleurd met mijn copicmarkers.
Dat valt nog steeds niet mee. Ik was heel tevreden over de kleur van het gezicht, maar toen ik de schaduwen ging aanbrengen werd het eindresultaat iets te roze naar mijn zin.
Vanmiddag wil ik de pagina gaan afmaken. De nieuwe les staat online, het jaar is net begonnen en ik loop nu al achter. Ach dat valt binnen mijn verwachtingspatroon. Geen stress, komt allemaal goed.

Niet zichtbaar op de foto, maar ook aan gewerkt is de kalender en het tastproject.
Het voelt zo goed om met duidelijke doelen bezig te zijn. Doelen waarin wel alle vrijheid zit, maar toch een beetje structuur.

En wat ligt er bij jou op tafel? Waar ben jij mee bezig? Laat het zien bij What's on your workdesk wednesday.

dinsdag 17 januari 2012

UIU - wat is het en waarom

UIU staat voor Use It Up, maak het op. Deze challenge draait erom gebruik te maken van de knutselspullen die je al hebt.
Ben je nog niet zo lang creatief bezig dan kan je het volgende misschien niet voorstellen, andere fanatici zullen misschien denken dat ik gek ben, maar denk eens eerlijk na over jezelf.

Ik knutsel al mijn hele leven. Het begon met een potlood en wat krassen op papier. Daarna kwamen er vouwblaadjes, muizetrapjes van stroken, prikkaarten, klei, gipsgieten, pergamano, theezakjes vouwen, 3D knippen, borduren, knufels maken enz enz enz. In al die jaren heb ik ongelooflijk veel spullen, papier, verf, stofjes enz enz enz gekocht en gekregen.
2 Jaar geleden ging ik verhuizen. Ik heb mijn knutselspullen uitgezocht en veel, heel veel, weggegeven. In het nieuwe huis heb ik een mooie kamer voor mijn hobby. Hierin staat een grote tafel, veel kasten, 2 stoelen en nog meer kasten. Alles bij elkaar 8 vierkante meter. En nu.... al die kasten staan vol. Er staan dozen op de kasten, er staan dozen op de zolder. En nog steeds mis ik dingen wanneer ik iets uitprobeer en ga ik weer naar de winkel.

Natuurlijk is het fijn als je je hobby kan uitoefenen en niet hoeft na te denken over de kosten. Maar mijn werk word er niet mooier door. Ik ervaar de grote hoeveelheid spullen eerder als een blokkade. Het lijkt op de bekende kast vol kleren en niets om aan te trekken. Door de bomen het bos niet meer zien is een toepasselijk spreekwoord.

Daarom doe ik mee aan UIU. Eerst de spullen opmaken die ik al heb, om zo overzicht te krijgen van de spullen die ik heb en om te ontdekken en leren wat ik er allemaal mee kan.
Meedoen aan UIU betekend niet dat ik niets meer mag kopen. Sommige dingen gaan op en gebruik ik vaak, lijm is daar een voorbeeld van. Meedoen betekend voor mij wel: goed nadenken over wat ik wil kopen. Heb ik niet iets wat ik daar voor in de plaats kan gebruiken? Wil ik het echt, echt, echt heel graag of is dit weer 1 van mijn bevliegingen? Kan het ook anders?

Afgelopen jaar ben ik al begonnen met het werken met wat ik heb, maar ik deed het niet heel serieus. Dit jaar hoop ik echt om ook "rare" dingen toe te passen in mijn werk. Dit logo is ontworpen voor deze challenge ik hoop het vaak te kunnen gebruiken op mijn blog.

En hoe zijn die eerste 2 weken UIU voor mij verlopen?
Best wel goed vind ik. Mijn aquarelpapier en lijm waren op, die heb ik vervangen. Bij de supermarkt zag ik dat mijn favoriete fineliner in de aanbieding was, tweede gratis, tja die kon ik niet laten liggen, maar ook dat is iets waarvan ik weet dat ik het gebruik.
Ik heb bonnen liggen die ik bij de knutselwinkel kan inleveren. Ik ben al 3 keer naar binnen gegaan en weer met lege handen naar buiten gekomen. Er is niets waarvan ik denk dat ik het nog niet heb of niet iets vervangends voor kan gebruiken. Voorlopig liggen die bonnen nog prima te wachten tot ik er een doel voor heb.
Week 3 zit bijna op de helft en tot nu toe heb ik veel zin om de challenge vol te houden. Komend weekend ga ik het mezelf extra moeilijk maken door naar een creatieve beurs te gaan. Ben benieuwd hoe sterk ik dan ben :)


maandag 16 januari 2012

Inspire me Monday

Inspire me monday, een post om te inspireren.


Laat ik beginnen met een challenge die het hele jaar gaat duren.
Je verzint 2 karakters die elkaar elke week een postcard sturen. De postcards maak je zelf en elke week is een ander land het thema. Waarom zijn deze personen in die landen, waarom corresponderen ze met elkaar en hoe kennen ze elkaar. Leuk om zo een heel verhaal te verzinnen.
Bij deze deelnemer vond ik een leuke tutorial over hoe ze een boek heeft gemaakt om de postcards te bewaren.

Dan de gratis workshop van Traci Bautista. Hier een paar mooie plaatjes van deelnemers uit de flickr groep.
De workshop is erg leuk om te doen. Er worden zoveel lagen gebruikt en zoveel kleur en materiaal. Af en toe vind ik het wel moeilijk om de volgende stap te zetten. Dan ben ik bang dat ik het verpest. Even diep ademhalen en beseffen dat het alleen maar papier is. De lijn die dan op papier komt is een kleine overwinning.



1. week 1, 2. Doodles unleashed-mixed media wk1, 3. a year in the life promt#1 2012, 4. vtjem painting#1, 5. Bautista tribute by wickedjypsi, 6. Doodle art, 7. Doodles Unleashed on canvas, 8. Doodle Flowers, 9. Discover

Voor de eerste les heb ik 2 pagina's gemaakt. Ik wil nu nog proberen om er wat meer structuur in te krijgen. Deze zijn "ontstaan", ik heb ze gemaakt zonder een idee in mijn hoofd. Gewoon de stencils neergelegd en gaan spelen met verf, potlood, krijt en inkt. Ik ben benieuwd of ik ook van te voren kan bedenken wat het moet voorstellen.

Image

Image

zondag 15 januari 2012

Tast

Bij Take a Stitch Tuesday word elke week een borduursteek verkent.

Ik heb een stuk stof afgemeten dat groot genoeg moet zijn om een journal omslag mee te maken. Hierop wil ik alle steken die dit jaar voorbij komen verwerken. Ik dacht eerst dat de lap stof te klein zou zijn om een heel jaar te gebruiken, maar terwijl ik bezig was ontdekte ik dat ik klein werk en erg langzaam ben. Het word nog een uitdaging om de lap vol te krijgen, maar met lintjes, knopen en kralen moet dat lukken.

Image

donderdag 12 januari 2012

Salade met haricots verts


Nodig:
Haricots verts
Ui
Tomaat

Hoe maak je het:
Kook de haricots verts 3 tot 5 minuten.
Snij de ui en tomaat in kleine stukjes.
Hussel alles door elkaar.


Een supersimpel recept om je boontjes net wat smakelijker te maken.
De hoeveelheid pas je gewoon aan het aantal personen aan.
Eet smakelijk!

maandag 9 januari 2012

2012 Goals - CED

goals for 2012

Op deze journalpagina staan de projecten waar ik me dit jaar mee bezig wil houden.
Er zijn zoveel dingen die ik wil doen. Mijn hoofd begon er door te tollen, dus een lijstje maken leek me handig.

Lifebook. Een jaar lang les van verschillende kunstenaars. Nieuwe technieken leren, rust vinden, mezelf beter leren kennen. Ik heb er zin in.

Dit jaar wil ik me focussen op het maken van achtergronden. Ik ben begonnen met de workshop van Traci Bautista. Wat ik hierna wil gaan doen weet ik nog niet, maar er zijn zoveel tutorials, boeken en workshops te vinden over dit onderwerp, dat komt wel goed.

De Monthly Calandar is een project waar je dagelijks aan kan werken. Per maand maak je een pagina met daarop vakjes voor het aantal dagen. Die vakjes worden versiert en je kunt er op journallen.
Lifebook draait ook om tijd nemen voor jezelf. Ik wil de kalender gebruiken om de kleine dingen die je voor jezelf doet te vieren. Een kopje koffie met wat lekkers, uitgebreid douchen, een boek lezen, een bloemetje voor jezelf kopen, dat soort dingen.

Je kan je nog opgeven voor de postcard swap tot 20 januari. Er worden 10 mixed media postcards gemaakt en je krijgt er ook weer 10 terug.
Misschien doe ik aan nog meer swaps mee, maar dat hangt af van de hoeveelheid tijd die ik heb. Swappen is ontzettend leuk, je doet er leuke contacten mee op en het is best spannend of de ontvanger blij is met wat je gemaakt hebt.

In plaats van kaarten, atc en ruimtelijke vormen wil ik me dit jaar echt bezig houden met artjournaling. Ik heb gemerkt dat het een fijne manier is om mijn hoofd leeg te maken en dat is voor mij belangrijk. Ik ben chaotisch en het is altijd druk in mijn hoofd. Daardoor verlies ik het overzicht op het leven, vergeet ik afspraken en ga ik piekeren.
Artjournaling helpt mij om rustT te creëren.
Ook is mijn journal een plaats waar ik kan oefenen op technieken en tekenen. Er zit geen druk achter, want het is alleen voor mezelf.

TAST staat voor Take A Stitch Tuesday. Elke week word er een borduursteek uitgeprobeerd. Het lijkt me leuk om een lapje te maken met vakjes waarin ik de steken oefen. Dat lapje zou wel eens een hele leuke omslag voor een journal kunnen zijn.

En dan als laatste: Tangle. Zentangle en doodles. Repeterende figuren.
Ik ga me niet vastleggen aan een bepaalde challenge, maar ik heb wel een leuke gevonden. Elke week een tangle en een prompt.
Ook Diva geeft elke week een zentangle challenge.
Via deze blog kan je nieuwe patronen bijhouden, schrijf je in voor de nieuwsbrief en ze komen vanzelf in je inbox.

Al deze dingen bij elkaar vormen natuurlijk Creative Every Day vanaf nu CED genoemd.
Deze challenge draait erom om elke dag je creatieve kanten te gebruiken. Dat hoeft niet om knutsel en kunst te draaien. Ook iets koken, repareren, tuinieren, kadootjes uitzoeken of decoreren kan hier onder vallen. Het gaat om anders naar het dagelijks leven te kijken. Te ontdekken waar je gelukkig van word of hoe je een vervelende klus leuker kan maken. Eigenlijk gaat het erom om bewust te zijn van het feit dat je creatief bent.

Ik ken veel mensen die zichzelf niet creatief vinden. Ze kunnen niet tekenen of schilderen, maken geen collages, houden niet van knippen en plakken.
Maar die ene vriendin heeft wel op een geweldige manier haar huis ingericht. Onwaarschijnlijke combinaties die het zo goed doen bij elkaar. Heeft ze zelf verzonnen, vind ik creatief.
Een andere vriendin kan zonder kookboek recepten verzinnen waar een topkok nog wat van kan leren, vind ik creatief.
Die ene collega die altijd een oplossing heeft voor een werkprobleem. Soms is de oplossing zo ver gezocht, maar het werkt altijd. Vind ik creatief.
Mijn man, die kan spelen met woorden, zodat de meerdere betekenissen van een woord duidelijk worden, vind ik creatief.

Er zijn zoveel manieren om creatief bezig te zijn. Ik ben er van overtuigd dat elk mens een creatieve kant heeft. Daar draait het om in CED.
Ik wens jullie dan ook allemaal een gelukkig, creatief 2012!





woensdag 4 januari 2012

The Kathryn Wheel Calendar



Vorig jaar november zag ik de kalender challenge bij The Kathryn Wheel. Vond ik erg leuk, maar om in november nog mee te gaan doen aan deze challenge sprak me niet aan. Gelukkig gaat ze er dit jaar mee door.

Last year in november I found out about the calendar challenge at The Kathryn Wheel. I liked it a lot, but didn't want to jump into this challenges while the year was ending. Luckily she is continuing it this year.




Ik ben begonnen met het opplakken van kleine stukjes papier. Het papier komt uit reclamefolders en tijdschriften.

I started with gluing little pieces op paper. The paper comes from advertisment and magazines.



Daarna heb ik stempels aangebracht. De zwarte bloemen zijn ook embossed.

Then I added stamps. The black flowers are embossed.



Dit heb ik als stempel gebruikt. Het is een plastic sheet dat word verkocht om textuur in fimoklei aan te brengen. De klei gebruik ik momenteel niet zoveel, hoe graag ik het ook wil, je kan niet alles doen, maar de overige fimospullen zijn ook voor andere doeleinden te gebruiken. De sheet kan je trouwens makkelijk schoonmaken met babydoekjes.
Terwijl de inkt en lijm droogt heb ik stukjes scrappapier geknipt die als dagen dienen.

I used this as a stamp. It's a plastic sheet and is sold to be used with fimoclay (or polymerclay). Lately I don't use the clay much, altought I would like it to be different, time is short. The other clay supplies can be used for other techniques as well.
You can easily clean the sheet by using babywipes.
While waiting for glue and inkt to dry I cut pieces of paper to be used as days.




Dit is hoe de kalender voor januari er nu uitziet.
Elke dag vul ik een vakje en maak ik de rand.
Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat gaat worden.

This is how the calendar for January looks like now.
Everyday I fill a piece of paper and I will work on the boarder.
Looking forward to see how it ends up,