zaterdag 18 september 2010

De zomer is weer voorbij

en het word tijd om weer aan het gewone, dagelijkse leven te beginnen. Ondanks het niet zo goede zomerweer heb ik toch echt van mijn tuintje kunnen genieten. Ben nog steeds zo blij dat ik verhuisd ben, heerlijke woning is dit. En ik durf inmiddels ook met zekerheid te zeggen dat er geen lekkage is.
The summer has ended and now it's time to start everyday life again. Despite the bad weather I really enjoyed my garden. I'm still very happy that I moved, I love this home. And I dare to say it doesn't leak anywhere.

Net als voorgaande jaren ben ik weer een weekje naar Rethymnon, Kreta geweest. Dat blijft een heel fijn stadje. Het was erg leuk om alle bekenden weer te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik verheug me al op volgend jaar.
Maar hopelijk tussendoor eerst nog naar Spanje.
Like previous years I spent a week at Rethymno, Crete. I feel so much at home in this small city. And it was great to see some people again and to meet new folks. I'm looking forward to next year, but I hope to go to Spain first.

Picture 133_226

Veel geknutseld heb ik niet deze zomer. Ik heb me een beetje verdiept in het vilten. Erg leuk om te doen, maar de beweging is nog steeds pijnlijk voor mijn schouder.
En ik heb zeep gemaakt. Daarvan kan ik zeggen dat deze pogingen mislukt zijn. Het is wel zeep hoor, maar er zit geen geur of kleur aan. Ziet er heel onaantrekkelijk uit. Ach met de herfst en de winter voor de deur zal ik mezelf daar meer tijd voor gunnen.
Het haken gaat nog steeds door. Sinds mijn nichtje me dat geleerd heeft ben ik daar ook niet mee gestopt. Heerlijk om te doen tijdens het televisie kijken.
Het patroontje voor deze leuke poppetjes kocht ik bij Anja.
I didn't do much crafting this summer. I explored the basics of felting. Which is fun, but it hurts my shoulder.
I also made some soap and failed on that. Yes it is soap, but it looks ugly and doesn't smell at all.
O well, with autum and winter coming I will be more at home and find time to craft again.
I did continue crochet. Didn't stop doing it since my niece taught me. I like it while i watch television.
The pattern of these cute dolls I bought at Anja