zondag 29 november 2009

in my dreams

In drukke tijden is het heerlijk om toch tijd voor jezelf te nemen. Nu dus een heerlijke zondagochtend achter mijn pc. Genieten van al het moois dat voorbij komt in blogland. Het is duidelijk dat kerst eraan komt. Overal zie je kerstkaarten en leuke versiersels en handgemaakte kadootjes. Ik heb weer heel wat leuke tutorials gebookmarkt.

En ik ben weer bezig geweest met Art Creation Friday. Deze week was er een mooie achtergrond geplaatst. Je zou hem zo kunnen laten, hij is nu al prachtig.



Weer wat gespeeld met photoshop. Voor mij is het inmiddels wel duidelijk dat hier niet mijn passie ligt. O wat mis ik het knippen en plakken en de geur van verf en lijm. Maar nog even volhouden. Ik ontdek wel allerlei dingen die ik ook weer in mijn echte knutsels kan gebruiken en dat is wel weer heel erg leuk.
De foto en het plaatje van de roos heb ik van Collage Images, de swirl zit in een freebie set van Scrapgirls.

Nog een maand en dan woon ik in mijn nieuwe huis. Ik verheug me daar zo ontzettend op. Nu komt de stoom uit mijn oren, zoveel te doen, zoveel druk, maar toch, ik heb het heel erg naar mijn zin. Fluitend en zingend maak ik dingen schoon en stop ze in dozen. Dat is raar, want ik heb echt een hekel aan schoonmaken. Als ik denk aan de ruimte die we straks hebben, de prachtige keuken en badkamer en de tuin, dan word ik helemaal blij.
En dan is er ook weer de tijd om de dingen te doen die ik leuk vind. Heerlijk weer aan de knutsel, ik ben nog zoveel boeken tegengekomen die ik wil lezen of herlezen, koken voor vrienden en familie, genieten van het leven.

vrijdag 27 november 2009

Dreaming of Paris

Gewoon vergeten te publiceren....

Sinds lange tijd weer eens een paar uurtjes tijd besteed aan een challenge.
Art creations friday bestaat 1 jaar en dat moet je vieren.



Ik sta voor een verhuizing en om het leven makkelijker te maken heb ik al mijn knutselspullen vast uitgezocht en ingepakt. Heb veel weggedaan, maar ik wist nog steeds 9 officiele verhuisdozen te vullen. Maar natuurlijk heb ik nog wel wat vrije tijd over waarin gehobbied kan worden. Komende tijd wil ik me richten op het digitaal knutselen. Ik heb ladingen tutorials staan, waar ik nooit aan toe kwam en nu, met alle echte spullen al in dozen, is een perfect moment.

Bovenstaande collage is nog niet veel meer dan selecteren, grootte aanpassen, kopieren en wat schaduwen. Het simpele werk denk ik, maar een goed begin. Ik ben zelf toch wel tevreden over het resultaat.

De overige afbeeldingen heb ik via Collage Images en Dover

zondag 22 november 2009

Miepjes

SOL staat voor Scrap OnLine. Van te voren krijg je maten door voor karton en mooie papiertjes en dan op een afgesproken tijdstip komt online te staan welk papiertje je waar moet plakken. Het is dan ook de bedoeling om zelf op dat tijdstip ook online te zijn en je kaart te maken terwijl de aanwijzigingen gegeven worden.
Ik had al eens eerder meegedaan aan een SOL, maar vond het toen niet echt geweldig. Maar als er dan bij de Miepjes voor het eerst een SOL gehouden word wil ik het toch nog een keer proberen. Nu was het wel heel erg leuk, zelfs online scheelt het of je mensen kent op een feestje.
Ik had natuurlijk de aanwijzigingen niet goed gelezen en daardoor zit er een foutje in de lay-out. Ik denk dat het wel opvalt, er niet helemaal bijpast, maar toch ben ik best tevreden over dit scrapkaartje.



Ik blijf nog even bij de miepjes. Vorige week donderdag was het weer "echte miependag". Miependag is het wanneer we vanuit het forum afspreken in het echte leven. Echte miependag is ons jaarlijkse uitje naar de KreaDoe beurs in Utrecht. En het was weer feest! Op 1 na waren we allemaal te laat, het was rampzalig om met de auto Utrecht in te komen. Gelukkig hebben we ons bij de garderobe prima kunnen vermaken met heel veel kletsen.
De beurs zelf was leuk. Helaas heb ik geen vernieuwende dingen gezien, maar toch genoeg ideetjes opgedaan. Dit jaar heb ik ook bijna niets gekocht. Maar wat was het weer gezellig met de hele groep, heb nu al weer zin in volgend jaar!
En voor de nieuwschierigen, ik sta bovenaan, tweede van links.

zaterdag 21 november 2009

Friday Fill Ins

1. Wat wij nodig hebben zijn meer van dit soort zonnige ochtenden .
2. Ik kreeg afgelopen week een envelop met prachtige knutsels en heb de hele dag geglimlacht.
3. Als je wilt dan kan je het.
4. Ik ben op zoek naar een kledingkast, omdat ik binnenkort geen inbouwkast meer heb..
5. Een of ander bedrijf geeft korting op cosmetische chirurgie, ik denk dat ik daar maar geen gebruik van maak.
6. Tradities geven sfeer aan de feestdagen (maar ook stress).
7. En de plannen voor dit weekend zijn: gisterenavond kwam mijn broer op de koffie, knotsgezellig en superlaat naar bed. Vandaag (zaterdag)als altijd de standaard klusjes en morgen vieren we de verjaardag van mijn schoonmoeder!

donderdag 19 november 2009

De glazen pot is af!

Tatatadaaaaaa:


De laatste opdrachten waren:
* Schrijf een stukje over de potbewoner.
* Maak de pot helemaal af.

Als tekst heb ik de songtekst van Beuatfull Freak van Eels gebruikt. Dit nummer was al mijn inspiratie en de songtekst gebruiken is een logisch gevolg. De tekst heeft voor mij een persoonlijke gedachte. Ik hoop hiermee een periode in mijn leven af te sluiten, ik werk in ieder geval hard om bepaalde zaken een plekje te geven en deze pot heeft mij daar zeker bij geholpen. Ook is het een reminder: Dat nooit meer!

vrijdag 6 november 2009

Friday Fill in

1. Plannen en schema's gebruik ik vaak om ze vervolgens toch heel anders uit te voeren.

2. Ik ben blij wanneer de dingen gladjes verlopen.

3. Het laatste wat ik gedronken heb was warme chocolademelk.

4. 1 van de meest waardevolle dingen in mijn leven is het gezelschap van 3 katten.

5. Ik hou van kaas op mijn pizza.

6. Lieve November, wanneer ga je weer weg?

7. En dit weekend, vanavond weer heerlijk relaxen, morgen de weekelijkse huishoudelijke klussen en op de koffie bij mijn broer en schoonzus en zondag... ehm echt nog geen idee!

donderdag 5 november 2009

Halloween swap

Inmiddels is bij iedereen bekend wie welk kaartje gemaakt heeft, kan de mijne nu dus laten zien.



We hebben weer veel lol gehad met het raden. Ik had er 2 goed, dat was inclusief de kaart die ik zelf gemaakt had.... het is maar goed dat ik voor mijn beroep geen raad en gokspelletjes hoef te doen.
Trouwens, het papier heb ik hier vandaan. Een heerlijke site met heel veel printables.

woensdag 4 november 2009

Kaartjes gemaakt

Dit bloemetje kan uitgeschoven worden en dan zie je een kaartje. Een kaartje en envelop in 1 bijna.



En nog een verjaardagstaart



Ik vind dit uitknippen van figuren en dat zo plakken dat er een afbeelding ontstaat een erg leuke manier om kaarten mee te maken. Het is wel lastig om de juiste papieren en dessigns te combineren. Nog wat meer oefenen en dan kan dit best wat worden.

dinsdag 3 november 2009

Plastic is een kunststof!

De maanduitdaging bij MMD is werken met plastic.
Ooit heb ik een leuke tutorial gelezen over het maken van kralen met plastic. Natuurlijk kan ik de blog niet meer vinden...



Ik heb een dun plastic tasje (zoals je ze o.a. bij kruitvat krijgt) gekleurd met metalic acrylverf.
Hier wat glitters over gestrooid en laten drogen.
Daarna het tasje in repen gesneden. De repen rondom een sateprikker vastgesmolten met de heattool. Bah dat stinkt!!! Goed ventileren!! En het plastic kreeg ik met geen mogelijkheid meer van de prikker af. Hmmm, de prikker dan eerst omwinden met bakpapier, daar de repen omheen gesmolten. Dat ging wel van de prikker af, overtollig bakpapier wegknippen. Nog wat embospoeder erover en Tadaa...

maandag 2 november 2009

experiment

Gisteren was ik online aan het zoeken naar wat voor materiaal je nodig hebt om zelf stempels te maken. Daar zijn nogal wat verschillende methodes voor. Ik kwam er 1 tegen dat je een mal maakt van fimoklei en daar dan vloeibaar rubber overdoet.
Vloeibaar rubber heb ik niet, maar wel zo'n blauw blokje dat je moet verwarmen en er dan iets kan indrukken. Heb daar wat mee zitten spelen met dit als resultaat:



De mal heb ik gemaakt met hulp van een foto van mezelf als peuter, dus dit ben ik :)
De foto heb ik bewerkt tot stencil met deze tutorial.

zondag 1 november 2009

Vandaag eten we #2

Gevulde tomaten.

Nodig:
rijst
tomaten (niet te klein)
diepvriesspinazie a la creme
fetakaas in blokjes
orgegano
fijngehakte cashewnoten
boter of olie
zout en peper

Bereiding:
Haal het kapje van de tomaten af en maak deze hol.
Meng de ontdooide spinazie met feta, oregano en cashewnoten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep dit mengsel in de tomaten en plaats deze 25 minuten in een oven van 200 graden.
Kook de rijst en serveer deze er los bij.

Eet smakelijk!